Het heeft lang geduurd maar op 11 september 2016 was het eindelijk zover: de biografie van Jan de Hont verscheen! In een afgeladen Museum RockArt presenteerde Johan Derksen het door René van den Abeelen geschreven boek Jan de Hont Gitarist…! waarna Jan eerst een optreden verzorgde en vervolgens de verkochte exemplaren ging signeren. Er leek geen einde te komen aan de rij wachtenden want iedereen wilde een handtekening in het splinternieuwe boek hebben staan.

Het boek behandelt de lange carrière van Jan, die ooit begon met een optreden als zestien-jarig jongetje op het podium van Speeltuinvereniging Frankendael in Amsterdam, op 5 december 1958. Alles komt aan bod: zijn eerste band The Apron Strings, de legendarische ZZ en De Maskers, September, Neerlands Hoop Express, Boudewijn de Groot, de Pioniers Van De Nederpop, maar ook de gehoorproblemen die een voortijdig einde aan die carrière dreigden te maken.

Omdat Jan van begin af aan plakboeken heeft bijgehouden, beschikt hij over een enorm archief en daarvan is dankbaar gebruik gemaakt: in het boek zijn niet minder dan 100 exclusieve foto’s opgenomen! (En op de bonuspagina’s op deze website, waar lezers van het boek toegang toe hebben, is nog veel meer materiaal te vinden!)

Jan de Hont Gitarist…! is voor € 29,95 exclusief te koop bij Museum RockArt. Het boek ligt in de winkel van het museum, en is ook te bestellen in de webshop. En ga je naar een optreden van Jan: neem je biografie mee om ‘m te laten signeren!

collage-paginas

Er is een schitterende promo gemaakt voor de biografie: kijk maar!

Enkele dagen na de presentatie waren Jan de Hont en auteur René van den Abeelen te gast bij Radio Veronica’s Countdown Café om te vertellen over de biografie.

Kees Baars, René van den Abeelen, Jan de Hont, Dennis Hoebee.

Het interview is hier te beluisteren.

wachtenden

schermafbeelding-2016-09-29-om-16-46-10optreden